sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Ja me talon kanssa kuunnellaan kun sade lyö ikkunaan



ELC:n Rosebud -nukkekoti

Multa on joskus pyydelty tarkempaa postausta Mietteen nukkekodista ja talon merkkiäkään en viimeksi osannut kertoa kun sitä kysyttiin. Nukkekoti myytiin loppuun(?) Ideaparkin Toys"R"Us -lelukaupasta, ja jossain vaiheessa totesin, ettei sarjan huonekalujakaan enää kaupan hyllyllä näkynyt. Niinpä viimeksi tuossa leluparatiisissa pistäytyessäni huomasin ilokseni, että siellä oli tarjoushintaan muutama huonekalupaketti myynnissä. Aikaisemmin meillä ei huonekaluja ole vielä leikeissä ollut, joten nyt ostinkin sen mitä löytyi: kalusteet keittiöön ja lastenhuoneeseen.

Kalustepaketit kainalossa iloitsin, miten kivat lahjat mulla on nyt jemmassa synttäreille tai jouluksi. Mutta kuinkas sitten kävikään: en ïhan malttanut odottaa...





Keittiö sijoitettiin (ainakin kuvaushetkellä) alakertaan, ja lastenhuoneen kalusteet löysivät paikkansa talon ullakolta. Eikö olekin suloiset! Miete tykkää touhuta kerrossängyn tikapuiden kimpussa ja laittaa isät ja äidit nukuttelemaan pienokaisiaan. Välillä mennään suihkuun ja sitten pukeudutaan juhliin.


Nukkekodissa asustaa Sylvanian Families -sarjan possu- ja kenguruperhe ja myös tätä sarjaa oli lelukaupassa hyvässä alessa. Ostinkin yhden lehmäperheen jemmaan. Sen käyttöönotolla ei olekaan niin kiire, minulla nimittäin riittää hommaa possu- ja kenguruperheenkin pukemisessa: "Voi kulta miksi sä oot taas riisunut nää kaikki?" "No kun ne on menossa suihkuun!" (Ei sillä etteikö niitä saisi riisua, mut oishan se kiva ettei isäpossun housut ja neitikengurun mekko katoaisi imuriin...) No, ikäsuositushan näissä on 4 vuotta, joten siihen nähden näillä leikitään aika nätisti.

Noiden Sylvanian Families -lelujen mukana tuli joskus iso arkillinen tarroja jotka "me" laitettiin nukkekotia koristamaan. Mietteen suurta huvia on repiä tarrat paikoiltaan ja liimata ne uusiksi ihan itse.

Mielekästä puuhaa on siis syysmyrskypäivien varalle. Seuraava isompi leluhankinta onkin jo mielessä ja tällä kertaa olisi ajatus mennä vähän vaaleanpunaisen tyttömaailman ulkopuolelle...Palataan asiaan!


ELC:n Rosebud -sarjaa voi käydä ihastelemassa lisää ainakin
Valitettavasti heillä ei ole ainakaan tällä hetkellä kansainvälistä jakelua.



13 kommenttia:

  1. Aivan ihana talo! Ja käytännöllinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuollainen kolmikerroksinen on oikein kätevä, onneksi keittiö on sentään alakerrassa niin ei tarvi ruokakasseja kantaa portaita pitkin;)

      Poista
  2. En olekaan ikinä jättänyt ihanaan blogiisi kommenttia, mutta nyt on pakko jättää!
    Viikko sitten Toy R Us:sta löysin kympillä näitä elc: nukkekotikalusteita. Ostin kaikki setit mitä siellä oli eli keittiö, ruokailuhuone, lastenhuone ja olkkari. Mun piti myös säilyttää niitä, kun ei nukkekotiakaan vielä ole ja lapsikin on vasta juuri täyttänyt 2-vuotta. Mutta sama juttu, en sitten malttanut. Niin ihania ovat! Eli nyt ne ovat jo ahkerasti leikeissä mukana. Huonekalut ovat tosi tukevia eli ei tarvitse pelätä, että kovassakaan käsittelyssä menisivät rikki. Ainoa vaan, että pikkutavaroiden takia täytyy koko ajan vahtia, ettei laita suuhun. Ja Sylvanian hiirillä meilläkin leikitään niillä. :)

    Tuo nukkekoti näyttää kivalta ja tosi tukevalta ja haluaisin kokopuisen nukkekodin. Harmi kun niitä ei saa Suomesta! Puuttuva kylppäri ja makkari matkaa mulle Tallinnasta, kun ystävä on siellä reissussa ja siellä on elc-myymälä.

    Olen vasta vähän aikaa sitten löytänyt blogisi ja tykkää kovasti. Osaat kirjoittaa tosi kauniisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palaan vielä tämän postauksen kommentteihin, mutta piti vaan sanoa että kiitos kivasta ja pitkästä kommentista. Pisti hymyilyttämään, että en ole ainoa joka ei malta pitää lapseltaan leluja jemmassa;) Voi että, taidankin alkaa suunnittelemaan nukkekodinkalustematkaa Tallinnaan:)

      Poista
  3. Oi miten kaunis talo ja kalusteet!! :)

    VastaaPoista
  4. Meillä on kanssa tämä sama nukkekoti, ja se on aivan ihana!! Just eilen laitettiin muuttolaatikkoon ja suunnittelin laittavani siitä "sisustus postauksen" kunhan saadaan koottua taas uudessa kodissa!
    Eli ehkä ensi viikolla se löytyy myös minun blogista! :D

    VastaaPoista
  5. Ihana talo ja asukkaat <3 ite olisin halunnut noita sylvanioita aina lapsena mutta ei meille koskaan niitä hankittu... enkä usko että meijän pojatkaan niillä leikkis joten tyydyn ihailemaan niitä muilla...onneks on kummityttö jolle vois alkaa sarjaa keräilemään;) mitähän sulla on seuraavaks mielessä? kenties sininen keittiö vai mikä? ;) ...jään odottelemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin muistan aina ihailleeni niitä, mutta en muista yhtään oliko mulla niitä leikeissä. No nyt ainakin on:D
      Seuraavaksi on mielessä sellaiset jutut mistä teidän pojatkin varmasti tykkäis...

      Poista
  6. Ihana nukkekoti ja söpöt asukit! :)

    VastaaPoista
  7. Oi, täältähän tämä nukkekoti löytyi. :) Kyselin tuolla toisessa postauksessa tästä. Harmi, kun ei taida saada mistään. Aivan IHANA!

    VastaaPoista