perjantai 10. toukokuuta 2013

Mietteen uudet matot ja vähän muitakin sisustusmietteitä



Tilasin Mietteelle Pitsihelmestä kolme pientä mattoa. Halusin matot eri väreissä ja päädyin vaaleanpunaiseen, vaaleansiniseen ja vaaleankeltaiseen. Sopivan sävyistä keltaista kudetta odotellaan vielä, mutta aloin jo itseasiassa epäröidä värin suhteen ja mietinkin olisiko valkoinen parempi vaihtoehto. Ihan välttämättä tuo lattia ei edes kolmatta mattoa kaipaisi. Toisaalta leikki keskittyy juuri tuohon sängyn ja expedit-hyllystön väliin ja matot toimittavat samalla "istuinten" virkaa.

Tässä samalla näette pienen katsauksen Mietteen huoneen sisustukseen. Huone on pitkä ja kapea. Ikkunaa vastapäätä olevalla seinällä on ovi ja liukuovikaapisto. Kokonaisuudesta ei tullut kuvaa vielä otettua ja jotain extraa tuo sisustus vielä kaipaa, kun vaan tietäisi mitä. Tapettia tai maalia, mutta kuinka paljon ja mille seinälle... (Näyttääko pitkän ja kapean mallinen huone hölmöltä jos siitä tapetoi vain toisen pitkän seinän?)


Mietin myös, että toimiiko sellainen "prinsessakatos" enää tuossa sängyn päällä, kun sänky on niin lähellä ikkunaa... Mitä mieltä olette? Olen harkinnut sängyn päälle myös isoa ristikkopeiliä, joka lisäisi huoneen valoa entisestään ja toisaalta ikäänkuin leventäisi huonetta.


Expedit-hyllykön pinkit vetolaatikot ovat käytännölliset ja tuovat vähän särmää huoneeseen. Silti tekisi mieleni vaihtaa laatikot valkoisiin rottinkikoreihin. Koreihin haluaisin teettää kangassydämet, joissa lukee mitä leluja laatikko sisältää...Myös Pitsihelmestä saisi kuulemma tilattua paitsi pyöreitä virkattuja koreja, myös neliskanttisia. Niiden etu olisi se, että ne on mattojen tavoin helppo pyöräyttää pesukoneessa puhtaaksi.


Verhoista ei nyt oikein hyvää kuvaa saa, mutta kaikenlaista on kokeiltu, ja ikean yksinkertaiset pitsiverhot sopivat mielestäni huoneeseen parhaiten. Ehkä näin kevään tullen kaikki, mikä maksimoi valon, tuntuu mieleiseltä.


Haaveilin pitkään tuosta Pip Studion päiväpeitosta ja tilasin sen lopulta hyvällä alekoodilla Jotexilta. Matot sopivat kyllä täydellisesti päiväpeitteen väreihin ja romanttiseen tunnelmaan.



Tässä vielä tämä PiP Studion tapetti, joka on ollut se haluttu tapetti vaikka kuinka pitkään. En vain ole saanut aikaiseksi sitä tilata (ja hyvä niin koska huonekin ehti jo vaihtua). Kävipä sellainenkin budjettiversio mielessä, että laittaisi tapettia vain kahteen tosi isoon kehykseen... Tapetin tultua ajattelin laittaa tuohon ikkunan eteen valkoisen metallisen lintuhäkin roikkumaan. Oisko hieno!

Tuliko sinulle ideoita mieleen näiden kuvien (ja selostusten) perusteella? Mitäs tykkäsit meidän uusista matoista?:)

20 kommenttia:

  1. En todellakaan ole mikään sisustussuunnittelija ja kahden pojan äitinä tyttöjen huoneiden sisustus on kyllä hyvin tuntematonta maaperää...mutta en sotkisi huoneen värimaailmaa enää keltaisella matolla, vaan se valkoinen olisi mielestäni parempi. Huone näyttää minusta kivalta. Kokonainen tapettiseinä saattaisi tehdä huoneesta liian "täyden"/pienen, huone on mielestäni jo sopivan hempeä tuollaisenaankin, eikä kaipaa mitään lisää. Jos jotain haluaa laittaa, niin löytyisikö joku huoneen värimaailmaan sopiva sisustustarra sängyn yläpuolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa tuon keltaisen maton suhteen, jotenkin nuo kuvat havainnollistavat, ettei sitä tarvita. Sisustustarra on hyvä idea, yksi meillä onkin vaatekaapin ovessa, mutta se alkaa olla jo aikansaelänyt ihan kuntonsakin puolesta. Kiva kun kommentoit:)

      Poista
  2. Ihana huone! Mistä tuo sänky on ja minkä kokoinen?
    T: Nitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nitta:) Sänky on Ikeasta ja se on ihan aikuiselle mitoitettu (eli olisko 200 cm pitkä ja n. 80 cm leveä). Meillä hypättiin pinnasängystä suoraan isoon sänkyyn:) Tuo on siitä kätevä, että sen saa myös levitettyä parivuoteeksi, joskaan meillä ei siinä ole tällä hetkellä taittopatjaa. Toivon mukaan kestää hyvin aikaa ja toimii vielä Mietteen ekassa omassa kodissakin sohvana/sänkynä. Ja toi säilytystila noissa vuodelaatikoissa on ihan huippu juttu!

      Poista
  3. Tosi suloinen huone! Terkkuja serkkutytölle♥
    -Emppu

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana tuo päiväpeitto.
    Mulle tuli tuo tauluajatus heti kun näin tuon tapetin kuvan tuossa, vaikken ollut ehtinyt vielä tekstiäsi lukemaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi tauluajatus täytyy laittaa vakavasti harkintaan, siihen voisi sitten vaihtaakin edullisesti tapetin kun maku muuttuu...Toisaalta toi seinien rei'ittäminen on aina niin...huoh...

      Poista
  5. Ihana tuo päiväpeitto ja tuo tapettikin olisi ihana! Sopii mielestäni myös isomman tytön huoneeseen tosi hyvin.Ei ehkä enää tosiaan keltaista mattoa kaipaa huone.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, ettei tuo tapetti ole kovin ikään sidottu. Itse voisin katsella sitä aina vaan, mutta ehkäpä se esim. meidän makkariin olisi vähän too much;)

      Poista
  6. Hei! Ihana huone tyttärelläsi! Mistä tuo lisälaita on hankittu tuohon Ikean sohvasänkyyn ja pysyykö siinä tukevasti?
    T: Tuikku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiios Tuikku:) Lisälaita tehtiin siten, että vanhasta Ikean pinnasängyn lisälaidasta irroitettiin nuo metalliset pidikkeet ja ostettiin vaan jostain Tokmannilta tuollainen valmiiksi huoliteltu laudanpätkä, mikä maalattiin valkoiseksi. Edellinen lisälaita oli niin matala, että se ei olisi juuri patjan reunan yli noussut. Laita pysyy ihan hyvin, mutta ei se mitään voimakasta nojailua kestä. Tarkkasilmäinen huomaa, että sitä on vähän pinkillä teipillä "paranneltu".

      Poista
  7. Mietteellä on kaunis huone:)
    Minustakin tuo tapetti sopisi kivasti kehyksiin ja toisi vähän sitä kaivattua extraa, muttei kuitenkaan liian hallitsevasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, täytyy ihan vakavissaan harkita tuota kehystämistä:)

      Poista
  8. Mitäs jos tuosta tapetista tekisi toiselle pitkälle seinälle suuren taulun? Tapetti suoraan seinään ja tuohon puolipaneeliin sopivalla listalla kehykset. Tosin ei kaksi tauluakaan olisi hullumpi sekään!
    Ihanan näköinen huone, virkatut korit olisi parempi kuin rottinkiset, mutta ei nykyisetkään hullummat ole!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehykset voisi olla siinä mielessä helpompi vaihtoehto, että se itsetekemisen osuus jäisi mahdollisimman vähäiseksi:) Saapas nähdä raaskinko pyytää tarjousta niistä virkatuista koreista, ottingista tykkään myös kovasti ja sekin pehmentäisi tuon hyllyn (omaanmakuuni liian) modernia ja kovaa ilmettä...

      Poista
  9. Mietteen huone on aivan neidin näköinen - todella kaunis!

    Mun mielestä tauluajatus on loistava! Ja mielestäni valkoinen matto sopisi loistavasti kahden muun lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauniisti sanottu <3 Toivottavasti saan pian kuvamateriaalia huoneen uusista tuulista:)

      Poista
  10. Suloinen huone suloisella tytöllä! :) Ääni täältäkin valkoiselle matolle. Ihana tuo tapetti!

    VastaaPoista
  11. Hei, voisitko mitenkään kertoa mittoja teidän tytön huoneesta kun meillä rakenteilla talo johon tulee kaksi pitkää ja todella kapeaa huonetta ja mietitään josko kuitenkn jätetään väliseinä pois.

    VastaaPoista